Vad andra säger om mig

Vad andra säger om migKasia takes cherishing people through food to another level. She has nourished dozens of hungry and immensely grateful meditators on our retreats. Her food is cooked with great love and attention. She carefully prepares food that is wholesome, colourful and incredibly tasty. Kasia seems to understand food and knows what to do with it to bring out its natural flavours and goodness.

Jangdom, Buddhist Monk at Tara Center, Stockholm

Jag önskar att jag vore lika liten som min tumme så att jag kunde hoppa ner och bosätta mig i din moussaka.

Fredrik, filosof och livsnjutare

Jag har ätit och lagat vegetarisk mat i många år – men när Kasia lagar samma rätter smakar det extra gott!

Välkryddat och alltid med något extra!

Annika, kursdeltagare

Jag har varit ansvarig för att arrangera flera Buddhistiska retreat där Kasia varit vår kock.

Med stor kreativitet skapar hon de ljuvligaste rätter, alltid med noggrant utvalda råvaror och örter. Förutom att ha fått njuta av hennes matlagning har jag även varit hennes köksassistent och sett med vilken kärlek hon tillagat maten, alltid med stor omtänksamhet om alla gäster.

Kasia är verkligen "den mediterande kocken" i köket och hjärtat!"

Alexandra Nilsson


När man åker på retreat är det ju inte i första hand maten man längtar efter. Det är lugnet och den sköna känslan av frid inombords. Men när man avnjutit den första middagen, som är lagad med så mycket kärlek av Kasia, infinner sig en ljuv tillfredsställelse av att "nu kan livet inte blir bättre" och man ser med stor förväntan fram emot lunchen nästa dag!

Ingrid Eriksson, deltagare

”I somras var jag på qigong retreat på Gullnäsgården där Kasia stod för matlagningen. Stunderna med hennes rätter var dagens absoluta höjdpunkter. Kombinationen av smakuppleveser som fick bortglömda smaklökar att förtjust träda fram, estetiken med vilken varje måltid presenterades, persiljegröna peston och den djupröda tomatsoppan, och dofterna! Vilka letade sig fram till salen där vi utövade vår meditation och lockade mig till matsalen. Matupplevelserna var på så sätt en del av den medvetna närvaron som vi praktiserade. Varje tugga en del av en helhet och sitt eget universum. Stora ord men alldeles sanna.

Kasia och hennes matlagning behövs här i världen!”

Eva Dahlberg från SkrivSprånget

Copyright ZebraZone 2019 © All Rights Reserved

Kasias känsla för mat, färg och smakkombinationer har vi, 20-25 personer, fått avnjuta under två veckors helpension i somras. Alla var lika fascinerade och nöjda! Varje måltid var en njutning för alla sinnen och maten var hälsosam och tillagad med stor kärlek, finess och närvaro med produkter av högsta kvalitet. Vi överdriver inte, det var toppen! Tack!


Lisa Danåsen Wikström, Gullnäsgården kurs och retreatgård